POLVIJÄRVI 13.7.2013

 Sukukokous ja suvun jäsenten tapaaminen järjestettiin Polvijärvellä lauantaina 13.7.2013. Kokouspaikka oli lomakeskus Huhmari, joka tunnetaan Pohjois-Karjalassa hyvänä loma- ja kokouspaikkana. Huhmarin sijainti ja puitteet olivat sopivat sukumme jäsenten joka toinen vuosi tapahtuvalle tapaamiselle. Lisäksi sää suosi meitä tälläkin kertaa. Aurinko paistoi, luonto oli kauneimmillaan ja osanottajat viihtyivät.
  Tämä sukutapaaminen oli järjestyksessä kymmenes, koska ensimmäinen ja sukuseuran perustava kokous pidettiin elokuussa 1995 Lieksassa. Sukuseuramme on toiminut kahdeksantoista vuotta. Sukuseuramme on täysi-ikäinen ja tekee sovittuja asioita vastuullisesti ja harkitusti tulevaisuutta ajatellen.  Perinteisesti sukuseura tutkii ja selvittää sukunsa historiaa ja vaiheita, vaalii perinteitä ja edistää suvun jäsenten yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tätä varten järjestetään sukukokous ja suvun jäsenten tapaaminen, jossa voidaan tavata muita suvun jäseniä ja käsitellä suvun asioita.
  Tilaisuus alkoi lipunnostolla ja hartaushetkellä. Paikalla oli yli 80 jäsentä. Ilmoittautumisen ja kahvitarjoilun jälkeen puheenjohtaja avasi tilaisuuden ja toivotti kaikki tervetulleiksi. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Reima Siponen ja sihteeriksi Seija Turunen. Lauloimme yhdessä "Kotimaamme ompi Suomi", joka on kuulunut tapaamiseemme alusta lähtien. Kokous sujui jouheasti ja siinä käsiteltiin taloutta, toimintasuunnitelmia ja hallituksen sekä toimikuntien jäsenten valintaa.   Sääntöihin esitettiin muutamia tarkistuksia ja päivityksiä. Jäsenmaksua päätettiin nostaa viidellä eurolla eli 15 euroon. Keskustelua käytiin uusien jäsenten hankinnasta, ehdotuksista uusiksi toiminnoiksi ja taloustilanteesta. Sukuseuramme on aktiivinen toimija ja talous on kunnossa.
Esiteltiin seuraavan sukukokouksen paikka, joka on Vuonislahti. Martti ja Reijo Siponen lupasivat järjestää seuraavan tilaisuuden, joka on sukuseuran 20-vuotisjuhlakokous. Ensi kesäksi kaavailtiin päivän retkeä Vuonislahteen ja samalla osallistutaan Pielisen soutuun, tosin lyhyenä versiona. Näistä tullaan tiedottamaan erikseen talven ja kevään aikana.
  Tilaisuuden muuta ohjelmaa olivat Dominante -kuoron esiintyminen ja FT Jukka Kokkosen, Itä-Suomen yliopistosta,  esitelmä "Käkisalmen läänin voittomaan asuttaminen 1600-luvulla". Kvartetin esitys oli virkistävää kuultavaa ja Kokkosen esitelmä antoi uutta tietoa myös Siposten suvun vaiheista Pohjois-Karjalassa. Kokouksen jälkeen teimme yhteisen risteilyn Höytiäisellä m/s Tuulalla, joka oli sopiva tunnin retki kauniissa järviympäristössä. Illalla kokoonnuttiin vielä iltapalalle järven rantaan grillikatokseen, jossa paistettiin makkaraa ja keskusteltiin päivän asioista. Heikki Turunen oli paikalla ja lausui jykevällä tavallaan pari runoa.
  Toimimme edelleen vapaaehtoisen työn varassa, mutta joudumme jatkossa ottamaan huomioon kustannuksia, joihin on myös varauduttava. Seuraava sukukokous 2015 on suunniteltava ja toteutettava hyvin ja muutakin toimintaa varten tarvitsemme lisää tuloja. Jäsenmaksut ja tuotteiden myynti eivät riitä kattamaan kaikkia menoja. Arvostamme suuresti aikaisempien sukuseuran jäsenten aktiivista toimintaa sukuseuramme hyväksi. Näin voimme jatkaa sukuseuramme toimintaa ja kehittää sitä edelleen. Kiitämme sukuseuran hallitusta ja toimikuntien jäseniä heidän toiminnastaan sukuseuran hyväksi.

Veikko Sipola

 Katso kuvia Polvijärven sukutapaamisesta 2013.