IISALMI 14.7.2007

 Sukutapaaminen aloitettiin Iisalmen vanhassa kirkossa, jossa kirkkoherra Arno Toivonen toivotti sukuseuran jäsenet tervetulleeksi Iisalmeen ja kertoi kirkon historiasta ja seurakunnan toiminnasta. Tilaisuudessa Susan Partanen lauloi kaksi yksinlaulua. Kirkosta siirryttiin läheiseen Metsäpirtin kurssikeskukseen, jossa tapahtui ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu. Sen aikana jokainen osanottaja jätti käden jälkensä Siposten sukupuuhun. Seinällä olevat kädenjäljet tästä sukukokouksesta säilytetään tuleville sukupolville muistoksi.

 Sukukokous avattiin juhlallisesti nostamalla suvun vaakunalla varustettu lippu Metsäpirtin salkoon. Puheenjohtaja Veikko Sipola avasi kokouksen ja kertoi sukuseuran toiminnasta sekä kokouksen ohjelmasta. Lisäksi Kirsi Siponen toivotti osanottajat tervetulleeksi Savon Siposten puolesta. Kokouksen aluksi laulettiin yhdessä Savolaisten laulu. Sukukokouksen puheenjohtajaksi valittiin Reima Siponen ja sihteeriksi Virpi Tahvanainen. Sukukokous sujui joustavasti ja asiat käytiin lävitse sääntöjen mukaisesti. Sukuseuran hallitukseen valittiin erovuorossa olevien tilalle kolme uutta jäsentä ja toimikuntien kokoonpanoa uusittiin. Helga Siponen kertoi Savon Siposten sukuhaarasta ja asuinpaikoista. Savon Siposten sukujuurien tutkimusta jatketaan kerätyn aineiston ja koottavien tietojen perusteella. Sakari Siponen esitteli sukuseuran taloustilanteen ja toimintakertomuksen. Kyösti Siponen esitteli sukuseuran uudet tuotteet ja sukulipun, jotka ovat   myöhemmin esillä kotisivuilla. Sukukokous päättyi yhteiseen " Kotimaani ompi Suomi" -lauluun. Seuraava sukutapaaminen ja -kokous päätettiin järjestää Ilomantsissa kesällä 2009. Kesäretki tehdään heinäkuussa 2008 myös Ilomantsin Petkeljärven alueelle.

 Kokouksen ja lounaan jälkeen siirryttiin lähellä olevaan Ahon museoon, jossa saimme oppaan avulla kuulla Ahon pappisperheen ja heidän asuinpaikkansa historiaa. Sateisen sään takia siirryttiin kurssikeskuksen sisätiloihin, jossa seurustelun lisäksi kuultiin Liisa Karjalaisen Pielisen balladi-runoesitys ja muita savolaisia tarinoita. Kirsi Siposen itämainen tanssiesitys oli hieno, ja  Halavatun Pappojen duon vauhdikkaat laulut hauskuuttivat yleisöä. Myös heidän järjestämänsä leikkimielinen kilpailu ja teatterikappale sopivat hyvin juhlan kulkuun. Kyykkäkisa oli jätettävä sateen takia toiseen kertaan. Ilta päättyi seurusteluun ja iltapalaan. Illan aikana kuultiin jazzlaulua ja -soittoa, jota esittivät Kati Partanen ja Antti Karjalainen.

 Saimme tässäkin sukutapaamisessa viettää yhdessä mukavan tilaisuuden Pohjois-Karjalan ja Savon Siposten suvun jäsenten välillä Iisalmen Metsäpirtissä. Tapaaminen oli ensimmäinen Pohjois-Savossa, mutta toivottavasti se ei jää viimeiseksi. Suvun asuinpaikkoja on eri puolilla Suomea.

Katso kuvia sukutapaamisesta Iisalmen Metsäpirtillä 2007.