OLAVIN SAUNANLÄMMITYS

Olimme "Mini Sipos-sukutapaamisessa" Ruunaan koskilla. Mukana oli Olavi ja Eeva Siponen ja Seija ja Ahti Hirvelä Kajaanista. Laskimme Ruunaan kosket puuveneellä. Oli upea ilma, mahtavat kosket ja paljon tulvavettä.

Olavi sanoi jo matkalla: Heti kun päästään mökille, hän lämmittää saunan. Kun vähän kastuttiin siellä koskien tyrskyissä.

Tultiin mökille. Lähdimme katselemaan ympäristöä. Olavi aikoi laittaa ensin saunan lämpiämään. Odotettiin aikansa ja ihmeteltiin minne Olavi jäi. Viimein Olavi tuli ja sanoi: Mökkiin tuli savua , piippu ei vetänyt, piti tuulettaa. Tultiin takaisin. Olavi lisäsi saunaan puita. Eeva jo varoitteli:  Älä vaan lämmitä liian kuumaksi.

Lähdimme rantakodalle paistamaan makkarat, Olavi lisäsi saunaan puita. Makkarat syötiin ja jutellessa aika kului. Kunnes Olavi sanoi: Nyt lähdetään Ahdin kanssa saunaan. Tulimme Eevan kanssa mustikankukkia syöden perässä.

Ja siellähän ne "pojat" istui lauteilla. Kylmässä saunassa. Löylyt oli menneet "harakoille" ja kiukaasta pihahti vähän vesihöyryä.

Tätä ja koko retkeä muistelimme lämmöllä, ihanana muistona, Ahdin  kanssa Kajaanissa. Kunnes Ahti menehtyi 2 viikon päästä 14.6.2012.

KIITOS EEVA JA OLAVI!

Seija Hirvelä