Kontiolahti 16.08.2022

Siposten sukuseura kokoontui 14. kerran kolmen vuoden tauon jälkeen 16.7.-22 Kontiolahden Kotiseutukeskuksessa. Sukuseuran jäseniä ja ystäviä saapui tapaamiseen 41 henkilöä + esiintyvät vieraat 4 kpl. Juhla aloitettiin perinteisesti sukuviirin nostolla, jota sää myös suosi.
Viirin nostivat tankoon Reijo Siponen ja Sakari Siponen.
Ruokahuollosta vastasi Eila Arveli. Hän oli valmistanut Karjalaisen pitopöydän herkut, josta hän sai kiitosta vierailta.
Hän myös kertoi paikan mielenkiintoisesta historiasta.
Kontiolahden seurakunnan terveiset esitti Jari Kainulainen hartaushetken muodossa. Kontiolahden kunnan puolesta tilaisuudessa esiintyi hallintopäällikkö Sini Rantaeskola. Hän kertoi hyvinvoivasta ja toimeentulevasta Kontiolahden kunnasta verraten kuntaa Espooseen. Molemmat sijaitsevat isojen kaupunkien vaikutuspiirissä.
Sukukokous, jossa valittiin sukuseuralle uusi hallitus osoittaui hiukan ongelmalliseksi, kun halukkaita ei tahtonut löytyä. Hallitus saatiin lopulta kasaan. Uusi puheenjohtaja seuraavaksi kahdeksi vuodeksi on Reijo Siponen.
Puhujavieraana vieraili emeritus, pääjohtaja Jorma Huuhtanen, joka kertoi omista vanhemmistaan ja perheestä jotka "sisäsiirtolaisina" sodan jaloista karjalasta joutuivat muuttamaan Suomeen. Hän kertoi myös omasta taustastaan kuinka pienviljelijän poika kaikista vaikeuksista huolimatta halusi elämässä eteenpäin. Onnistuenkin siinä.
Taiteilija vieras Marko Tuovinen esitti tuttuja sekä tuntemattomampia lauluja. Yleisö tykkäsi.
Täältä Markon löytää - www. markotuovinen.fi
Tilaisuuden lopuksi oli perinteiset arpajaiset, joihin pää-arpajaispalkinnon oli antanut Pielisen Kalajaloste Oy.
Sukuseura kiittää palkinnosta.
Sukuseura haluaa kiittää myös kaikkia tilaisuuteen saapuneita sukuseuran jäseniä ja ystäviä, jotka olivat saapuneet näinkin runsain joukoin paikalle. KIITOS!

Tietenkin suuri KIITOS kutsutuille esiintyneille vieraille.