LIEKSA 9.7.2005

Sukukokous ja tapaaminen aloitettiin Lieksan sankarihaudoilla seppeleen laskulla ja yhteisellä hartaushetkellä Lieksan kirkossa. Kokous pidettiin seurakunnan tiloissa ja puheenjohtajana toimi Reima Siponen. Yhteislauluna laulettiin Kotimaani ompi Suomi. Esitelmän piti Oiva Potinkara kokemuksistaan Suomun suurilta saloilta ja tukkilaisten elämästä. Käsiteltiin sukuhistoriaa ja sukukirjan: Pielisen Siposia, sisältöä ja valmisteluja. Tarkoituksena on saada koottua suvun historia, tarinat, valokuvat ja henkilötiedot sähköiseen muotoon ja julkaistavaksi vuoden 2006 alussa. Raimo Siponen valittiin ensimmäiseksi sukuseuran kunniajäseneksi. Hänen tilalleen sukuseuran  puhemieheksi ja hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Veikko Sipola Helsingistä ja sihteeriksi Virpi Tahvanainen Lieksasta.

Kokouksen jälkeen siirryttiin Pielisen museon alueelle, jossa Virsuvaaran suurtuvan pihalla jatkettiin ohjelmaa. Siellä kuultiin Rahvaanomaisten Tukkilaisrapsodia. Lisäksi tutustuttiin laajaan museoalueeseen ja pelattiin kyykkää. Kymmenvuotisjuhlaa vietettiin juhlakahvitarjoilun, Siposten tiimin lauluesitysten ja seurustelun merkeissä.

Seuraava sukukokous päätettiin pitää 14.7.2007 Metsäpirtin kurssikeskuksessa Iisalmessa, jota varten nimettiin sukujuhlatoimikunta, johon kuuluvat Olavi Siponen, Sulo Siponen ja Anne Murtonen sekä Pekka ja Kirsi Siponen Pohjois-Savosta.


Kuvia Lieksan 2005 10 -vuotisjuhlasta.